Miért jó, ha ilyen krémet használsz?
- mert 100%-ban természetes alapanyagokból áll
- mert shea vajból és extra szűz olívaolajból készül
- semmilyen mesterséges anyagot nem tartalmaz (tartósításnak E-vitamint használunk)
Mire jó a shea vaj?
- gyulladáscsökkentő hatása miatt alkalmazható kiütésekre, sebgyógyításra
- ránctalanító
- megszünteti a száraz bőrt, hosszantartó hidratáló hatású
- az ekcémás bőr tüneteit gyorsan csökkenti, megakadályozza a betegség kiújulását
- enyhíti az allergiás reakciókat, bőrproblémákat
- nyugtató hatású
- természetes módon 5-6-os fényvédő faktorral rendelkezik
- bőrpuhító hatású, elősegíti a kirepedezett bőr gyógyulását
- használatával akár a terhességi csíkok is elkerülhetőek
- kisebb égési sérülések esetén bőrregeneráló hatású
Milyen olajok fokozzák az ápoló hatást?
- extra szűz olívaolaj – gazdagon hidratál, az ízületi bántalmakra jó hatást gyakorol
- E-vitamin
- levendula illóolaj - nyugtató hatású, fertőtlenítő, antiszeptikus hatású, ekcémára, izomfájdalomra, pattanások csökkentésére, égési sérülések, sebek gyógyítására, fejfájásra, álmatlanságra, menstruációs görcsökre ajánlott.
Összetevők: sheava, extra szűz olívaolaj, levendula illóolaj, E-vitamin
Mi is az a shea vaj?
A shea vaj sárgásfehér színű növényi zsiradék, amely egy Közép-Afrikában élő fa terméséből készül. A karité fa (Vitellaria paradoxa) 20 éves korában hozza első, nagy, szilvára emlékeztető, csonthéjas terméseit és akár 200 éven keresztül is terem. Ligetes-fás szavannákon elterjedt növény, ahol hatalmas példányai élnek. A karité fa egész évben terem, de általában évente csak egy-két alkalommal szüretelik. A növény gyümölcse a shea dió akár 60-70%-os zsírtartalommal rendelkezik. Az érett gyümölcsök belsejét összetörik, vagy apróra darálják és vízzel keverve tűz felett óvatosan melegítik. A dió-őrleményből kiolvadó zsiradék a víz felszínén összegyűlik. Az eredmény egy vajszerű, törtfehér színű, édeskés, kissé füstös illatú növényi zsiradék, a shea vaj.
A tradícionális, gondos elkészítés rendkívüli előnye, hogy a shea vaj igen magas A, E és F vitamin tartalmát képes megőrizni, továbbá nem tartalmazza a kémiai kivonáshoz alkalmazott vegyszerek maradékait. Az elkészült shea vaj színe, illata és pontos összetétele attól is függ, hogy a shea diót melyik évszakban és tájon szüretelték. A shea vajat Afrikában igen nagy mennyiségben állítják elő. Ott a bőrápoláson kívül a táplálkozásban is használják, sőt - éghető lévén - még világítanak is vele. A szennyeződésektől mentes, finomítatlan shea vajat hordókba töltik és szállítják a világ különböző pontjaira.
A shea egyik legnagyobb értéke, hogy sokáig változatlan minőségű marad, nehezen avasodik. Megfelelő körülmények között tartva egy évig biztosan megőrzi minőségét, de egy év után is csak vitamintartalma kezd lassan csökkenni.
A shea vaj legfontosabb alkalmazási területe a bőrápolás. Összetételéből adódóan a finomítatlan, kezeletlen shea vaj önmagában is bőrápoló hatású. Gazdag zsírsav-tartalma mellett sok A, E és F vitamint tartalmaz. A shea könnyen felszívódik a bőrbe és hosszantartó hidratáló hatást fejt ki, serkenti a bőr öngyógyító képességét. shea vaj "titka", hogy összetétele sokban hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére, vitamintartalma pedig szinte tökéletes bőrápolóvá teszi.
|